Kostol Narodenia Panny Márie v Novom Meste nad Váhom

1. Pokračujeme v zapisovaní úmyslov sv. omší na mesiace január a február. Zapisujeme v čase kancelárskych hodín a tiež po sv. omšiach.

2. V sakristii môžete zapísať svojich chorých blízkych na predvianočnú spoveď vo vašich domácnostiach.

3. Pri jesennej zbierke na Charitu sa vyzbierala suma 1.487 €.

4. Vyslovujeme úprimné poďakovanie ochotným bratom a sestrám, ktorí sa zapojili do prípravy podujatia Adventné potulky mestom: Školským sestrám de ND s mládežou a deťmi i Zboru sv. Cecílie, ktorí pripravili emotívne adventno – vianočné pásmo, ďalej p. organistovi M. Petrekovi s technickou podporou p. Vladka Veselského za organový vstup s videoprojekciou, i p. Erike Kelemenovej a gazdinkám s koláčmi za zabezpečenie pohostenia. Na podujatie boli dobré ohlasy.

5. V stredu, piatok a sobotu budú zimné kántrové dni, modlíme sa za duchovnú obnovu rodín a pokoj vo svete.

6. PREDNÁŠKA historičky a vatikanistky Prof. Emílie Hrabovec s názvom: Historické (bez)vedomie Slovenského národa v utorok 12.12. o 17.00 h. je Z TECHNICKÝCH DOVODOV ZRUŠENÁ !

7. Spovedáme: ½ hodiny pred sv.omšami, vo štvrtok od 17.00 cez adoráciu.

8. Na budúcu sobotu 16.12. vás pozývame na rorátnu sv. omšu o 6.00, ktorú bude hudobne sprevádzať náš zbor Schóla gregoriána.

9. Spoločná predvianočná svätá spoveď bude v našej farnosti na budúcu sobotu 16. decembra v čase 9.30 – 12.00 a 13.30 – 16.00. Spovedá sa v pastoračnom centre, v kostole i v kaplnke. Podrobný rozpis spovedania v našom dekanáte nájdete na výveske i webe.

10. Upratovanie kostola má v sobotu ránoskupina č.7.

11. Na budúcu nedeľu bude decembrová zbierka na reštaurátorské práce v našom kostole. Pre informáciu: V stredu sme mali tzv. kontrolný deň, za prítomnosti pamiatkarky, vedúcich reštaurátorov, koordinátora projektu a správcu farnosti. Čistiace práce sú už hotové asi na 90 %, vykonalo sa tmelenie malieb a kotvenie štukovej výzdoby. Začiatkom budúceho roku začnú práce na retušovaní, farebnej obnove malieb a štúk. Práce zatiaľ prebiehajú podľa plánu.

12. Na budúcu nedeľu bude otvorená Farská knižnica tak ako zvyčajne.

13. Gymnázium sv. Jozefa v Novom Meste nad Váhom (4-ročná forma štúdia) vás pozýva na Deň otvorených dverí 15.12.2023. Hlavný program bude o 10:00: predstavenie školy, zaujímavé workshopy, vianočné trhy.

14. Spoločenstvo Nové Mesto pozýva všetkých v piatok na hudobne doprevádzanú svätú omšu a po nej na spoločnú chválovú adoráciu. Všetci ste srdečne vítaní!