Kostol Narodenia Panny Márie v Novom Meste nad Váhom

1. Pri zbierke na reštaurátorské práce v presbytériu nášho chrámu sa vyzbierala suma: 2.775 €. Za vaše milodary vyslovujeme srdečné Pán Boh zaplať.

2. Spovedáme ½ hodiny pred sv. omšami, vo štvrtok aj od 17.00 počas adorácie.

3. Teraz v utorok 7.11. bude v našej farnosti rekolekcia kňazov NM dekanátu, so sv. omšou 9.30 h. v našom farskom kostole. Srdečne vás pozývame.

4. V stredu o 17.30 bude sv. omša s katechézou prvoprijímajúcich detí.

5. V stredu po večernej sv. omši o 18.15  bude v pc stretnutie Farského spoločenstva, pozývame vás na Lectio divina, meditatívne čítanie Svätého písma.

6. Úplné odpustky pre duše zosnulých v očistci môžeme získať za týchto podmienok: v čase do 8.11. treba navštíviť cintorín a pomodliť sa za zosnulých, a tiež splniť bežné podmienky:
sv. spoveď, byť v ten deň na sv. prijímaní, pomodliť sa na úmysel Svätého Otca a mať aj úmysel odpútať sa aj od všedných hriechov. Stačí jedna svätá spoveď v tomto období.

7. V piatok 10.11 o 17.00 bude v pastoračnom centre stretnutie s rodičmi a birmovnými rodičmi kandidátov na sviatosť birmovania, prosíme o ich účasť.

8. Upratovanie kostola má v piatok večer skupina č.1.

9. Z našej farnosti pôjdeme autobusom na otvorenie Trnavskej novény v pondelok 13.11., kazateľom bude apoštolský nuncius – veľvyslanec Vatikánu na Slovensku – J.E.Mons. Nicola Girasoli. Odchod autobusu o 16.00 spod kostola (od tržnice). Prihlásiť sa môžete v sakristii.

10. Na výveske i webovej stránke máte plagát s podrobným programom Trnavskej novény 2023.

11. Stretnutie Ružencového bratstva sa bude konať v sobotu 11.11. po rannej sv. omši v pastoračnom centre. Zároveň pozývame na modlitbu ruženca, ktorá bude obetovaná za zosnulú členku Angelu Repkovú vo štvrtok 16.11. po večernej sv. omši v pastoračnom centre.