Kostol Narodenia Panny Márie v Novom Meste nad Váhom

1. Bohuznáma venovala milodar na opravu presbytéria: 300 €.  Pán Boh zaplať.

2. Dnes v nedeľu máme predpísanú zbierku na dobročinné diela Svätého Otca.

3. Pozývame vás dnes v nedeľuna podujatie Deň rodiny. Program: 11.00 sv. omša pre rodiny, 14.30 popoludnie pre rodiny s atrakciami pre deti a malým občerstvením na farskom dvore, 18.00 farskáopekačka. Jedlo na opekanie si prosím prineste podľa vlastnej chute. Bližšie info na plagátoch. Tešíme sa na stretnutie s vami!

4. Vo štvrtok je prikázaný sviatok, účasť na sv. omši nás zaväzuje tak ako v nedeľu. Sv. omše budú 7.00, 17.00 a 18.30.

5. Sv.omša vo štvrtok o 17.00 bude rozlúčková, s p. kaplánom Pavlom Reiselom. Potom vo štvrtok o 18.30 vás pozývame na rozlúčkový guláš na farskom dvore. Vyslovujeme mu úprimné poďakovanie za obetavú službu pre birmovancov i rodiny v našej farnosti ako aj za vyučovanie náboženstva v našich školách.

6. Upratovanie kostola má v tomto týždni v piatok ráno skupina č. 6.

7. Na budúcu sobotu bude fatimská pobožnosť, meditatívna modlitba sv. ruženca po rannej sv. omši.

8. Na budúcu nedeľu pri sv. omšiach 9.00 a 11.00 bude slávnostné Te Deum na konci školského roka.

9. Počas Noci kostolov 2023 sme prezentovali možnosť donátorstva, čiže darcovstva, prostredníctvom ktorého môžete priamo podporiť konkrétnu vami vybranú fresku alebo štukový medailón. Táto možnosť je aktuálna počas celého procesu reštaurátorských prác nášho presbytéria a je možné spojiť aj viac donátorov pre finančne náročnejšiu fresku. Fresky a štukové časti sú rozdelené do kategórií, podľa veľkostí a donačných hodnôt. Príklady fresiek a štúk s donačnými hodnotami sú k nahliadnutiu na banneroch v predsieni kostola. a celkový tzv. katalóg je k nahliadnutiu u správcu farnosti. V prípade záujmu takto konkrétne podporiť reštaurátorské práce je potrebné kontaktovať pána dekana. Na paneloch pri hlavnom vchode je ukážka ponuky fresiek aj s navrhovanými sumami.

10. Vyskytla sa technická chyba pri zapisovaní úmyslov sv. omší, niektoré boli omylom vymazané v počítači, kam ich zapisujeme.Týka sa to ôsmich úmyslov v tomto týždni, sú vyznačené farebne na výveske i webe. Prosím tých, ktorých sa to týka, aby nám prišli opätovne nahlásiť svoj úmysel, lebo inak to nevieme zistiť. Prosíme o prepáčenie za komplikáciu.